вторник, 12 февруари 2013 г.

Оризови спагети със зеленчуци и морски дарове

Както знаете, стремя се да водя здравословен начин на живот и да се храня само с полезни за организма храни и те да са възможно най-пресни, и задоволяващи потребностите на тялото. Не винаги се получава, но с тази рецепта съм с една крачка по-напред към целта. :) Тези оризови спагети съм ги снимала в кутия, не случайно, а защото според мен е един чудесен  обяд за работа - едната порция за вечеря, а другата за обяд.

И така... тази рецепта не се прави трудно, а и не виждам смисъл да уточнявам точните количества, защото всеки може да сложи колкото иска от съставките - според личните предпочитания.

Необходими са Ви следните продукти: оризови спагети, малко зехтин, краставица, моркови, ролца от раци, скариди, кафява захар, лимонов сок, чили сос и сладък соев сос.

Оризовите спагети се слагат в завряла подсолена вода за няколко минутки, докато омекнат. След което ги прецеждаме и охлаждаме със студена вода. Скаридите също се слагат за няколко минути в гореща вода и после ги охлаждаме и почистваме. В това време нарязваме продуктите на тънки лентички и ги посоляваме. Смесваме продуктите в купа и подправяме с малко кафява захар, сок от лимон, няколко капки зехтин и останалите сосове. Разбъркваме добре и опитваме :) Аз лично добавих още лимонов сок, за да стане по-киселичко и още чили сос :)

Това ястие е вкусно студено, за това е и подходящо за обяд на работното място. Засищащо е и здравословно. Ако обичате и имате възможност може да сложите и други морски дарове или по-вкусните и месести кралски скариди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар