събота, 9 ноември 2013 г.

"Зелена закуска" За здравословен старт на деня...

Искам да ви припомня колко важно е да правим правилните избори, за да бъдем здрави и щастливи. Макар че е клише, ще кажа всичко е в наши ръце и цялата сила е  концентрирана в нашите избори... Може някои да си мислят, че това няма нищо общо с кулинарията, но изобщо не е така! Какво ядем , как го ядем и кога го ядем са едни от ключовите моменти в нашия режим. Мисля, че всеки ще се съгласи, че когато направим кофти избор, после се чувстваме кофти. Това е така, защото ние сме това, което ядем. Но промяната и плодовете на нашия труд не идват веднага, а често трябва да чакаме години наред. При някои повече, при други по-малко! Ние сме индивидуални същества и имаме индивидуални потребности.
И така... днешните избори, които направих ме правят щастлива, дори и да са само за един ден в моя живот... Знам, че после ще дойде следващия и по-следващия и така ефекта ще се натрупа.

Здравословните избори, които направих днес са:
1. Закуска от броколи сготвени на пара с млечен сос с краставици.
2. Безглутенов хляб ( аз го взимам от Хатори )
3. Пастет от тофу ( суров, веган )
4. Кокосова вода


Броколи на пара с млечен сос с краставици


Продукти: замразени броколи, кисело мляко, краставица, крема сирене Филаделфия, черен пипер, хималайска сол, пармезан, магданоз, сусам.

Начин на приготвяне:
1. Сготвяме броколите на пара за 10 минути, в подсолена вода.
2. Настъргваме краставицата, добавяме кисело мляко, малко крема сирене и разбъркваме добре. Посоляваме, поръсваме с черен пипер.
3. Добавяме броколите и разбъркваме добре. Поръсваме щедро с пармезан, нарязваме пресен магданоз и поръсваме със сусам.











Няма коментари:

Публикуване на коментар