събота, 10 май 2014 г.

Пица с ананас и сирена / Pineapple pizza with cheeze

Здравейте! Радвам се, че се реших да направя пица с ананас, тъй като се оказа НЕВЕРОЯТНО ВКУСНО НЕЩО! Има много рецепти и дълго умувах какво точно да сложа на тази пица... тъй като съм вегетарианка, шунката отпадна като опция. :)
И така... моята пица е с ананас, моцарела, сирене чедър на резени, пармезан, царевица, чесън на прах, сол и тайландски чили сос с ананас.

Направете си я... ще Ви е много сладко!
Започваме!

1. Поръсете масата с малко брашно и разточете с ръце ( или точилка ) готовото тесто. Обръщайте го постоянно и се старайте да го направите равно - да няма по-дебели или по-тънки части... не бива да прозира.
2. Намаслете добре кръгла тава с олио и сложете внимателно тестото отгоре. Бутайте към краищата и ако има излишък го махнете, за да не стане дебела кора по ръба. ( Е, ако обичате повече коричка, не пречи да е по-дебело... )
3. С четка намажете тестото със зехтин и малко от чили соса.
4. Наредете отгоре резените чедър и моцарела. Посолете и поръсете с малко чесън на прах. Сложете и царевицата.
5. Идва и най-важната част... ананаса! Аз лично се научих да режа ананас от клипчетата в youtube. Може да погледнете там, ако не сте сигурни как да го направите. Не е нужно да се придържате стриктно към описанието, важното е да махнете твърдите части и да го нарежете на тънки колелца. След това, всяко колелце го нарежете на тънки лентички и ги наредете върху пицата.

Важно! Пицата се пече на висока температура за кратко време! За да сте сигурни, че ще бъде добре опечена и хрупкава, я направете по-тънка.
Температурата е 220°C с обдухване.
Време 15 минути.
Сложете пицата на средното ниво във фурната - нито много надолу, нито много нагоре.

Накрая, когато е готова и я извадите, поръсете с настъргания пармезан. 
Може да поднесете с останалите резени ананас и да сложите още чили сос. Аз лично харесвам да е леко лютиво и да усещам самия вкус на пицата, а не на соса.

Надява се, че съм била полезна за някой! Правила съм няколко пъти пица, но никога не съм улучвала правилният начин. Или ще стане много дебела и неизпечена или толкова твърда, че да не може да се реже. С тази температура и това време, няма да сгрешите. Разточете тънко тестото и не прекалявайте с продуктите отгоре :))) .

Няма коментари:

Публикуване на коментар