понеделник, 3 септември 2012 г.

Pizza с домати, пармезан и маслини



Необходими продукти:
За тестото:
350 г брашно тип 500  (от него се оставят около 100 г за размесване и за плота )
1/4 пакетче суха мая
1/2 ч. л. захар
10 г сол
175 мл хладка вода
20 мл зехтин

За гарниране:
2 домата
маслини без костилка
пармезан
настърган кашкавал
заквасена сметана за намазване на блата
хималайска сол, черен пипер

1.  Маята се разтваря в малко от водата (трябва да е хладка). Добавят се захарта и зехтина и се разбърква.
2.  В купа се слагат брашното и солта. Наливат се маята и останалата вода и се разбърква.
3.  Върху набрашнен плот се замесва меко тесто, покрива се с фолио, за да не хваща кора и се оставя да втаса на топло - около 40мин.
4. Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава с 2 с. л. от зехтина, за 4–5 минути на средна температура. Посолява се и се дърпа от огъня. Оставя се да се охлади.
5. Фурната се загрява на 250 градуса и в това време разточваме тестото, прехвърляме блата в намаслена тава, намазваме го със заквасената сметана и гарнираме с останалите продукти.
6. Печем пицата 10 минути в загрята фурна.



Вдъхновението и рецептата съм заимствала от тук: http://bonapeti.novatv.bg/recipes_of_the_day/?receipt=7017

Няма коментари:

Публикуване на коментар