понеделник, 13 януари 2014 г.

Къри картофки в кокосово мляко с гъби и броколи.


Продукти за 2 порции:
- 2 с.л. олио
- 2 големи картофа, обелени и нарязани на малки кубчета
- 1 ч.л. DELHAIZE къри паста червена
- 1 малка консерва гъби 
- Около 200гр. броколи замразени
- Кокосово мляко DELHAIZE кутийка 250 мл. ( около половината )
- половин кубче зеленчуков бульон.

По възможност използвайте зехтин, пресни гъби и домашен бульон от зеленчуци.
Може да посолите леко картофите  хималайска сол преди да добавите останалите продукти.

Приготвяне:
В загрято олио се слагат картофите и се разбъркват за 4-5 минути, като може да сложите и капак, за да се задушават, на умерен огън, докато се зачервят и леко омекнат. Прибавят се гъбите  от консервата и чаената лъжичка къри паста и се разбъркват. Добавят се броколите. Преместете яденето в намаслена тавичка, добавете кокосовото мляко, което има вид на паста и разбъркайте добре. Добавете и натрошеното кубче зеленчуков бульон. Пече се 20-25 минути в загрята фурна на 180º.

Oригиналната рецепта е тук: http://www.edna.bg/vkusno/osnovni/kyri-kartofki-s-brokoli-i-gybi-4632848?utm_source=netinfo&utm_medium=rss_banner&utm_campaign=edna.bg_rss_may_2012











Няма коментари:

Публикуване на коментар