петък, 25 януари 2013 г.

Пълнозърнести спагети със сос Бешамел

Продукти за 2 порции:

150гр. пълнозърнести спагети
2 с.л. зехтин
2 с.л. бяло брашно
300мл. прясно мляко
хималайска сол
черен пипер
индийско орехче

Начин на приготвяне
1. Сваряваме спагетите в подсолена вода за 10 мин. Прецеждаме ги и ги изсипваме в купа. Посоляваме на вкус.
2. В това време правим соса, като загряваме в тиган зехтина и добавяме брашното. Бъркаме енергично, докато брашното поеме зехтина и стане златисто. След това постепенно прибавяме прясното мляко, като продължаваме да бъркаме. Държим тигана на огъня, докато получим гъст сос, след което го дръпваме. 
3. Посоляваме бешамеловия сос и добавяме черен пипер и малко индийско орехче.
4. Поливаме спагетите със соса, разбъркваме добре и гарнираме порциите по желание с магданоз и маслини.

Сервираме докато е още топло!


Няма коментари:

Публикуване на коментар