понеделник, 8 юли 2013 г.

Чийзкейк с ром и бял шоколад

Наистина съм горда с втория ми опит за чийзкейк, който е по-семпъл от първия - няма разкошното малиново сладко, но пък има фин вкус на ром и малко настърган бял шоколад... (ммм искаше ми се да е повече :) )
Всеки път нямам търпение и хапвам току-що изстиналия чийзкейк, но когато престои в хладилник за една нощ се стяга и става още по-вкусен!
 



Необходими продукти: 2 пакетчета крема сирене, 1 малка кофичка заквасена сметана, 1 пакетче масло, 1 пакет бисквити, 1 яйце и 1 жълтък, ванилийки, ром, 1-2 бели шоколада, пудра захар.

Приготвяне:
  1. Натрошаваме бисквитите и разтапяме маслото. Смесваме ги и оформяме блата във формата за кейк, като притискаме добре бисквитените трохи.  
  2. Разбиваме сиренето, яйцата, ванилията и рома в една купа с помощта на мискер. 
  3. Отделно разбиваме и заквасената сметана и я добавяме към другата смес.
  4. Печем чийзкейка в загрята фурна на 150 градуса с обдухване.
  5. Оставяме да изстине във фурната и охлаждаме.  
  6. Настъргваме белия шоколад върху чийзкейка преди да е изстинал напълно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар