Продукти
- 1 бял патладжан ( малък )
- Чери домати ( количество по желание )
- Зехтин ( за пържене и 1 с.л. за дресинга )
- Магданоз
- Джоджен
- Хималайска сол
- Сок от половин лимон ( или по-малко )
Приготвяне
- Измиваме патладжана. Нарязваме го на малки парченца и го слагаме в купа с подсолена вода. Затискаме го с нещо тежко.
- След 10тина минутки изцеждаме патладжана и го измиваме още веднъж. Слагаме зехтин в незалепващ тиган и пържем парченцата патладжан на тих огън с капак отгоре. Посоляваме и преди да е готов поръсваме с джоджен.
- През това време измиваме чери доматите и ги изчистваме. Измиваме магданоза и подготвяме дресинга от зехтин и лимонов сок.
- Когато патладжанът е готов го прехвърляме в купа и в останалата мазнина задушаваме за около 5 минути доматите, докато леко омекнат и се стоплят. Отново с капак отгоре.
- Сервираме ястието с полятия дресинг отгоре. Аз го консумирах топло, но може и да се консумира охладено.
Идеята за тази рецепта взех от сайта www.goodfood.bg, но не я следвах точно и използвах бял патладжан. :) http://www.goodfood.bg/?go=recipes&p=detail&gf_recipeId=12
Рецептата е бърза, лесна и здравословна. Без месо и глутен.
Няма коментари:
Публикуване на коментар