Продукти: 500 гр. картофи, соеви кълнове, 2 яйца, 2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. майонеза, 1 ч.л. горчица, царевично брашно, пармезан, хималайска сол, олио ( зехтин )
Време: С моята "бърза скорост" ми отне около 50 мин. ( 15 минути подготовка ) :)
Време: С моята "бърза скорост" ми отне около 50 мин. ( 15 минути подготовка ) :)
Начин на приготвяне:
1. Настъргваме картофите. Разбиваме отделно двете яйца и добавяме към тях киселото мляко, майонезата, горчицата и посоляваме.
2. Смесваме двете смеси и добавяме соевите кълнове и царевичното брашно на око. ( Съветвам ви да сложите повече )
3. Загряваме 2 с.л. олио в незалепващ тиган и със супена лъжица оформяме палачинки в тигана. Пържим от двете страни, докато се получи хрупкава тъмно златиста коричка. Отцеждаме добре от мазнината или оставяме всяка палачинка върху хартия за печене. Добавяме по мъничко олио през 2-3 палачинки.
4. Поръсваме с пармезан и сервираме с моцарела по желание.
1. Настъргваме картофите. Разбиваме отделно двете яйца и добавяме към тях киселото мляко, майонезата, горчицата и посоляваме.
2. Смесваме двете смеси и добавяме соевите кълнове и царевичното брашно на око. ( Съветвам ви да сложите повече )
3. Загряваме 2 с.л. олио в незалепващ тиган и със супена лъжица оформяме палачинки в тигана. Пържим от двете страни, докато се получи хрупкава тъмно златиста коричка. Отцеждаме добре от мазнината или оставяме всяка палачинка върху хартия за печене. Добавяме по мъничко олио през 2-3 палачинки.
4. Поръсваме с пармезан и сервираме с моцарела по желание.
Салата от домати или допълнително кисело мляко са добро допълнение към тези палачинки. :)
Идеята за "картофени палачинки" не е моя, но самата рецепта е лично моя. Можете и вие да експериментирате и да сложите продуктите, които харесвате...
Няма коментари:
Публикуване на коментар